Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 oktober 2023 | 09:30

Michael Mann bekräftar: "Heat 2" står på tur

Uppföljaren till 1995 års "Heat" kan få Adam Driver i ena huvudrollen.
Regissören Michael Mann är snart tillbaka med dramat "Ferrari", som är hans första spelfilm på åtta år. Nu bekräftar han att en uppföljare till 1995 års hårdkokta thriller "Heat" står på tur.
 
- Ja. Meg Gardiner och jag skrev romanen "Heat 2" som kom ut just när vi spelade in "Ferrari". Den gick väldigt bra. Jag planerar att spela in den härnäst, säger Mann till Deadline.
 
 
I "Heat" fick vi följa den intensiva polisjakten efter ett gäng bankrånare. Al Pacino spelade snuten och Robert de Niro gangstern som står i centrum för en laddad konfrontation.
 
Manns "Heat 2" beskrivs som både en prequel och en uppföljare. Vi kommer få möta karaktärerna i yngre versioner i slutet av 1980-talet, men också få veta vad som hände med de som överlevde.
 
 
Och det har snackats om att Adam Driver (som gör huvudrollen i Manns "Ferrari") ska ta över de Niros roll som Neil McCauley. Regissören vill inte svara om det stämmer:
 
- Kanske det. Vi pratar inte om det än. Låt mig säga så här: Adam och jag kommer väldigt bra överens. Vi har samma arbetsmoral - vilket är rätt intensivt. Vi gillar varann och vi jobbade väldigt bra tillsammans som konstnärer.
| 10 oktober 2023 09:30 |