Film

Skribent

Cristian Sarmiento

26 oktober 2022 | 15:30

Michael J. Fox har idéer för en ny ”Tillbaka till framtiden”

Marie McFly? Maureen McFly? Iallafall om Michael J. Fox får ha ett finger med i skapandet av en framtida ”Tillbaka till framtiden”.
Om man precis som jag är uppvuxen under 80-90 talet så har man nog också drömt om att sväva igenom gatorna på en Hoverboard. (Vilket nu för tiden nästan är möjligt.) Eller accelerera i en skrotbil och plötsligt resa genom tiden.
 
”Tillbaka till framtiden”, där Michael J. Fox som unge Marty McFly spelade mot den galna vetenskapsmannen Doc Brown (Christopher Lloyd), hade premiär 1985 och blev en omedelbar succé. Filmen fick två uppföljare.
 
Under 2020 ryktades det om att något nytt var i görningen efter att Tom Holland hintat att han var intresserad av att bli en del av franchisen. Producenten Robert Zemeckis har dock dementerat att något nytt projekt skulle vara på gång.
 
I en intervju med ET Online uttrycker Michael J. Fox:
 
- Jag har funderat på om de gjorde filmen på nytt - så borde de ha en kvinna som Marty. Det blir ett annat perspektiv.
 
- Det finns något med filmen som berör alla människor, tillägger han. Jag känner att den kommer komma tillbaka.
 
 
Blickar man tillbaka på handlingen i filmerna så kan en del behöva ändras. Ta till exempel att Marty McFlys egen mor blir intresserad av sin son när han reser tillbaka i tiden.
 
Vad tror ni? Hade en remake av ”Tillbaka till framtiden” fungerat idag? Skall man ändra något som inte är trasigt? Hade det gjort någon skillnad att ha en kvinnlig McFly?
 
Och dagens tungvrickare - är vi redo att återigen gå tillbaka till ”Tillbaka till framtiden?”
| 26 oktober 2022 15:30 |