Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 oktober 2021 | 08:00

Michael Caine: "Jag har inte gått i pension"

Skådespelaren byter karriärbana vid 88 års ålder. (Uppdaterat.)
Det låter som att Michael Caine är redo för pension. Den 88-årige skådespelaren, som agerat flitigt sedan år 1956, kan ha gjort sin sista filmroll. Den tvåfaldige Oscarsvinnaren, känd bland annat för "Alfie" (1966), "Ciderhusreglerna" (1999) och "The Dark Knight"-trilogin, berättar i en radiointervju om nya filmen "Best Sellers":

- Lustigt nog, det här visade sig bli min sista roll. Eftersom jag inte jobbat på två år, och jag har ryggradsproblem som påverkar mina ben. Så jag kan knappt gå, säger Caine.
 

"Är inte skådespelare längre"

 
Istället tänker han satsa på sin författarkarriär:

- Jag har skrivit ett par böcker som har blivit publicerade och framgångsrika. Så jag är inte en skådespelare längre, jag är författare, vilket är underbart. För som skådespelare måste man gå upp halv sju på morgonen och åla till studion. Som författare kan man börja skriva utan att lämna sängen.
 
 
Filmen "Best Sellers" handlar lämpligt nog om en känd författare, som motvilligt åker på promotionturné med sin förläggare (spelad av Aubrey Plaza). Filmen spelades in redan 2019. skriver People.

- Jag har inte fått några nya erbjudanden på två år, för ingen gör filmer som jag vill göra. Och jag är 88. Det svämmar inte över av manus med en 88-årig huvudroll, tillägger Caine.
 

Eller blir det fler filmer trots allt?

 
Men oavsett vad Michael Caine säger, så förnekar hans publicister att han skulle gå i pension. The Wrap skriver att "rapporterna om hans pensionering är osanna".

Enligt IMDb har Caine också spelat in historiska dramat "Medieval" och ska spela huvudrollen i "The Great Escaper". Han förväntas också dyka upp i en tredje "No You See Me", och det brukar alltid finnas plats åt Caine i en ny Christopher Nolan-film. Så vi får se hur det egentligen ligger till med de där pensionstankarna...
 
Uppdatering 17 oktober: Michael Caine själv har kommit på bättre tankar och skriver på Twitter: "Jag har inte gått i pension".
 
| 16 oktober 2021 08:00 |