Film

Skribent

Oskar Möller

15 januari 2023 | 10:20

Michael Bay slår tillbaka mot ryktet att han dödat duva - "Jag är en stor djurvän"

Michael Bay må inte vara guds bästa barn, men han vill inte kallas djurmisshandlare. Efter att flera medier rapporterat om att Bay åtalats för dödandet av en duva (!) slår Bay tillbaka mot ryktena med brev från sin advokat.
Regissören Michael Bay har inte det bästa ryktet i pressen. Men måttet är rågat när medier nyligen rapporterade om att Bay var ansvarig för dödandet av en duva i Italien - något han ska ha åtalats för i landet, enligt filmsajten the Wrap.
 
Mordoffer?

 
Nu har dock Bay surnat till ordentligt på medierna och kallat rapporteringen för "falsk, vårdslös och ärekränkande" med hjälp av sina advokater.  Läs hela brevet från Bays advokat i länken.
Rapporteringen påstår att en duva ska ha ha dödats av en dolly (kameravagn) under inspelningen av den maffiga actionfilmen "6 Underground" i Italien och att Bay därefter åtalats för det i italiensk domstol.
 
Ryan Reynolds är inte direkt inblandad i duvdramat
 
I actionfilmen "6 underground" spelar Ryan Reynolds huvudrollen som miljardären som formar en hemlig grupp aktivister som slår tillbaka mot kriminella nätverk. Filmen är full av maffiga actionscener - så det är lätt att föreställa sig att det krävdes mycket kameraarbete. Rapporteringen anklagar inte Bay för att duvan ska ha dödats avsiktligt.
 
Bay har på senare år fått mycket kritik för sin hantering av skådespelare under sina filminspelningar - bland annat en den episka fallouten med stjärnan Megan Fox, som han sparkade från "Transformers". Det sista actionregissören vill är att kallas för djurmisshandlare och spä på sitt redan solkade rykte. 
 
Därför är det kanske ingen överraskning att Bay valt att slå tillbaka mot medierna och starkt förnekat händelsen:
- Jag är en välkänd djurälskare och djurrättsaktivist. Inget djur blev skadat under denna eller någon annan inspelning jag har jobbat med de senaste 30 åren", uttalade sig regissören i the Wrap.
 
 
| 15 januari 2023 10:20 |