Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 januari 2017 | 22:00

Michael Bay i dystopiskt Trump-land

Blockbuster-regissören ska producera science fiction-filmen "Little America", med riktigt skruvad (och halvt bekant) handling.
Med Donald Trump installerad på presidentposten i en av världens mäktigaste länder, är det många som bara väntar på att jorden ska gå under i en kärnvapenattack

En av dem som ser mörkt på framtiden är Michael Bay, som har ”en Trump-lik president” i sin kommande film. Bay ska producera ”Little America” som beskrivs mycket intressant av Hollywood Reporter:

”Berättelsen utspelar sig i en dystopisk framtid där en Donald Trump-liknande president har satt Amerika i konkurs. Kina tar över skulderna och äger nu Amerika, varpå många amerikaner emigrerar till Asien för att leta efter jobb. I den här nya världen får en amerikansk elitsoldat i uppdrag av en kinesisk miljardär att ta sig in i ghettot som en gång var USA och rädda hans dotter.”

Man kallar den här filmen för en ”sci-fun” snarare än ”sci-fi”, vilket får mig att tänka på en mix av ”Flykten från New York” och lågbudgetsatiren ”Iron Sky”. För manus och regi står Rowan Athale, känd (eller kanske inte) för thrillern ”Wasteland” ("The Rise") från 2012. 

Bay, mannen bakom vräkiga storfilmer som ”Armageddon” och ”Transformers” har ju också producerat en hel del skräp med åren, så vi räknar inte med att ”Little America” blir nödvändigtvis tittbar.

Är du däremot sugen på en ny "Flykten från New York" så är en remake planerad - med en hel del ändringar.
| 25 januari 2017 22:00 |