Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

27 januari 2014 | 16:01

Mia Skäringer går från "Solsidan" till SVT-thriller

Komikern och skådespelaren Mia Skäringer byter inriktning. I SVT:s nya dramathriller "Ängelby" finns inget att skratta åt.

Skäringer spelar huvudrollen som Vera i den tolvdelade serien, som börjar spelas in i Trollhättan och Vänersborg nu under våren. I ett pressmeddelande från SVT står följande om handlingen:

"Vera har levt ett till synes behagligt liv, med make, villa, barn och ett okej jobb. Så förlorar hon allt i ett slag. Maken lämnar henne för en annan kvinna. Hon förlorar jobbet som maken fixat. Villan ska säljas. Desperat söker Vera nytt arbete och får ett enda svar. Ett kontorsjobb i Ängelby, en liten ort mitt i Sverige. Det blir hennes halmstrå, en chans att få börja om. Nästan utan att tänka packar hon in barnen i bilen och ger sig iväg.

Precis innan hon är framme händer det. Hon kör på en pojke. I chock konstaterar hon att pojken är död. Men var det verkligen hon som dödade honom?"

- Vera är en oskuldsfull, varm och jordnära kvinna, som får sitt liv raserat och tvingas börja om. Historien är mystisk och oväntad vilket tilltalar mig, då man inte kan förutse vad som skall hända eller varför, säger Skäringer i pressmeddelandet.

I övriga roller ses bland andra Göran Ragnerstam, Joel Spira, Jessica Zandén, Danilo Bejarano och Anna Bjelkerud. Johan Kindblom och Tomas Tivemark står för manuset.

"Ängelby" produceras av Tre Vänner/Svensk Filmindustri i en samproduktion mellan SVT, Tre Vänner/Svensk Filmindustri och Film i Väst. Tänkt SVT-premiär i höst.

| 27 januari 2014 16:01 |