Spel

Skribent

David Grundström

12 september 2017 | 15:51

Mer gott från Nintendo: NES Classic Mini börjar tillverkas igen

Igår fick vi veta att det tillverkas ytterligare SNES Classic mini inför hösten. Idag har vi uppdaterats med att föregångaren, NES Classic Mini, kommer tillbaka i sommar.
Förra året släppte Nintendo sin NES Classic Mini. En minatyrkonsol av deras omåttligt populära konsol från 1986, fast med HMDI-anslutning och 30 stycken färdig installerade spel.
 
Redan innan miniatyrkonsolen var släppt var den fullt uppbokad och kunde hittas på auktionssajter såsom Ebay eller Tradera för mer än dubbelt av originalpriset.
 
Att den kommer tillbaka har bekräftats från olika officiella Nintendokanaler under dagen, för oss i Sverige är det Bergsala (distributionsbolaget som ansvarar för Nintendo i Norden) som bekräftar det på sin Facebook-sida. Där skriver de följande:
 
"Vi är väldigt glada över att kunna meddela att produktionen av Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System kommer att fortsätta i Europa även under 2018.
Vi kan också bekräfta att Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System kommer att komma tillbaks på marknaden nästa sommar."
 
Någon gång nästa sommar kan du alltså komplettera nostalgisamlingen utan att behöva köpa det i andra hand. Någonting vi får hoppas att du inte hunnit göra redan.
 
Mycket nytt kring Nintendo på senaste tiden. Läste du att maskoten Super Mario inte längre är en rörmokare?
| 12 september 2017 15:51 |