Spel

Skribent

Anders Eklöf

1 oktober 2021 | 23:24

Mer än ett "Silent Hill"-spel kan släppas under 2022

Konami ska enligt rykten börja göra spel igen, som "Metal Gear Solid" och "Castlevania".
Den japanska spelstudion Konami har inte varit särskilt flitiga när det gäller att ta vara på sina tidigare populära spelserier de senaste åren, men nu verkar det bli ändring på det.
 
Enligt källor till sajten VGC håller studion på att omstrukturera sig för att börja skapa "premium"-spel igen, som till exempel flera "Silent Hill".
 
Dessa "Silent Hill"-spel ska vara under utveckling av externa studior, som samarbetar med Konami. En av dessa ska vara en "framstående" japansk studio, medan det även finns rykten om polska Bloober Team som gjort "The Medium". 
 
Det senaste spelen i serien släpptes 2012 och hette "Silent Hill: Downpour" och "Book of Memories".
 
Det var tidigare på gång att Hideo Kojima, som är känd för "Metal Gear Solid"-serien skulle göra "Silent Hills" med skådespelaren Norman Reedus ("The Walking Dead") i huvudrollen, men det projektet lades ner. Istället gjorde han "Death Stranding" med samma skådis.
 
Samma källor till VGC menar även att en extern studio arbetar med en remake av "Metal Gear Solid 3: Snake Eater" och att ett nytt "Castlevania" är på gång. 
 
Flera av studions spel har filmatiserats, som "Silent Hill" från 2005 och Netflix populära animerade "Castlevania"-serie.
 
Vad tycker du om "Silent Hill"-serien? 
| 1 oktober 2021 23:24 |