Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

17 november 2015 | 09:25

"Memento" får remake, och fansen är galna

"Hollywood, you stupid lizard f*cks."
Christopher Nolans "Memento" baserades på en historia av hans bror Jonathan, och släpptes för första gången under Venedigs filmfestival år 2000. Den blev Oscarsnominerad både för manus och klippning och har en stor och trogen skara fans som dyrkar den okonventionella berättarstilen där handlingen inte visas kronologiskt.

Produktionsbolaget AMBI har nu hur som helst bestämt sig för att göra en remake på "Memento". Varför de skulle vilja göra det är lite oklart, då originalet knappt åldrats nämnvärt, och fans av filmen har tagit till Twitter för att ventilera sin frustration över remake-hysterin som slår över Hollywood.

"En remake av "Memento"? Varför? Den är fantastisk i dess nuvarande form." och "Hollywood har bestämt sig för att göra en remake på "Memento". Hollywood har officiellt fått slut på idéer." är två av kommentarerna som ploppat upp. "DE GÖR EN REMAKE PÅ "MEMENTO"? HOLLYWOOD YOU STUPID LIZARD F*CKS" är en annan.

Ja, AMBI har i alla fall lyckats få folk att snacka om deras kommande film, men det är sannerligen inte i positiva ordalag, och att få fans att gilla nyversionen lär bli svårt. När filmen släpps är ännu oklart.

Tror du att  en "Memento"-remake kan fungera?
| 17 november 2015 09:25 |