Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

19 februari 2024 | 08:00

"Mean Girls"-musikalen har spelat in över 100 miljoner dollar

Det var en chansning för Paramount att ta filmen till biograferna, men den chansningen betalade sig.
Nya "Mean Girls", baserad på filmen från 2004 och en populär Broadway musikal, har nått en gyllene gräns i biointäkter. Det berättar Variety. Internationellt har musikalfilmen nu dragit 100 miljoner dollar. Med en budget på blygsamma 36 miljoner dollar, ger det redan en hygglig förtjänst.
 
Från början var det meningen att filmatiseringen skulle gå direkt till Paramounts streamingtjänst, men efter lyckades testvisningar beslutade man sig för att ge den en chans på biograferna. Vilket uppenbarligen var helt rätt val.
 
MovieZines recensent Jonna Vanhatalo gav ”Mean Girls” en fyra och beskrev den som en "skarp och rolig musikalkomedi om tonårstidens många kval. Filmen underhåller och inspirerar med sin livfulla energi, och den imponerande ensemblen som sätter alla toner intill perfektion."
 
Även i en jämförelse med originalfilmen, gav remaken Jonna ett positivt intryck: 
 
"Tina Fey har skrivit det underfundiga och smart samhällskritiska manuset. Mycket hörde vi redan förra omgången, men ändå finns genomgående en annan, lite piggare ton i detta. Det är uppskruvat, men på något sätt också mer vågat."
 
"Mean Girls" går fortarande att se på bio, men har digital premiär den 12 mars.
 
 

Läs också: Lindsay Lohan "sårad och besviken" av skämtet i nya "Mean Girls"

 
| 19 februari 2024 08:00 |