Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

17 januari 2024 | 07:30

Lindsay Lohan "sårad och besviken" av skämtet i nya "Mean Girls"

Ett skämt på skådespelerskans bekostnad landade inte helt rätt.
Den nya musikalversionen av "Mean Girls", som hade premiär i förra veckan, innehåller sin beskärda del av påskägg och referenser. Men det finns ett som kanske hade passat bättre på golvet i klipprummet.
 
Vid ett tillfälle i filmen säger rapparen Megan Thee Stallion till karaktären Cady Heron, som i originalfilmen spelades av Lindsay Lohan, att: 
 
- Vi går tillbaka till rött. Y2K eldskrevet är tillbaka
 
Eldskrevet, på engelska fire crotch är en plump och ohyfsad referens till skådespelerskans hårfärg, och går tillbaka nästan 20 år till ett ökänt tillfälle när en rikemanssonen Brandon Davis i en video inspelad under en utekväll grovt förolämpande skådespelerskan med bland annat det uttrycket.
 
Att dra upp gamla dåliga minnen uppskattades inte av Lindsay Lohan, som enligt uppgifter ska ha blivit "överraskad och förbluffad". Hennes representanter kommenterade officiellt skämtet till flera medier, inklusive The Messenger:
 
- Lindsay var mycket sårad och besviken över referensen i filmen.
 
Även Lindsay Lohans pappa, Michael Lohan, har sagt sitt och är förbannad över repliken men finner viss tröst i att filmen inte går så bra på biograferna.
 
Tina Fey och teamet bakom "Mean Girls" har ännu inte kommenterat saken.
 
Musikalen "Mean Girls" går just nu på biograferna. Originalet kan du streama hos Netflix, Viaplay eller SVT Play.
 
 
| 17 januari 2024 07:30 |