Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 januari 2020 | 23:00

”Mean Girls” kommer tillbaka på bio - som musikal

High school-komedin blev Broadway-musikal. Nu ska Broadway-musikalen bli film på nytt. Frågor på det?
”Mean Girls” från 2004, komedin som med åren fått en viss kultstatus och blivit välciterad, ska filmas på nytt. Den här gången som en adaption av musikalen från Broadway (ja, den som bygger på filmen). Det låter rätt snurrigt, men vi får hoppas att manusförfattaren Tina Fey vet vad hon gör.

- Jag är verkligen taggad på att ta tillbaka ”Mean Girls” till vita duken. Det har varit tacksamt att se hur mycket filmen och musikalen har betytt för publiken. Jag har spenderat sexton år med dessa karaktärer nu, de är mitt Marvel-universum och jag älskar dem djupt, kommenterar Fey hos Variety.

Precis som originalfilmen handlar scenmusikalen om en tonårstjej som vuxit upp med sina föräldrar i Sydafrika. När det så är dags att börja på en amerikansk high school tvingas hon att lära sig alla de oskrivna reglerna, och hur man manipulerar sig fram för att bli populär.

Den nya filmen får väl anses vara en remake, dock med mera sång och dans. Förhoppningsvis passar man på att uppdatera handlingen till modern tid, med sociala medier och allt vad det innebär, och inte bara återanvänder samma gamla skämt och karaktärer på nytt.
 
Vad tycker ni om planerna för en "Mean Girls"-filmmusikal?
| 23 januari 2020 23:00 |