Film

Skribent

MovieZine

24 oktober 2023 | 13:15

"Stranger Things"-stjärnan kommer till Stockholms filmfestival

Skådespelerskan Maya Hawke gör sin pappa sällskap och premiärvisar nya filmen "Wildcat".
Mer stjärnbesök är att vänta på Stockholms filmfestival. Skådespelerskan Maya Hawke kommer besöka Sverige i samband med visningen av filmen "Wildcat". Den 25-åriga stjärnan från New York, är känd för sina roller i "Stranger Things", tv-serien "Little Women" och Wes Andersons "Asteroid City", men även som musiker och låtskrivare.
 
Hon har stått modell för Calvin Klein och synts flitigt på röda mattan redan som barn tillsammans med sina föräldrar Uma Thurman och Ethan Hawke. Uma Thurman besökte festivalen 2014 i ett bejublat framträdande. Umas mormor hette Birgit Holmqvist - svenskan som stod modell för konstnären Axel Ebbes vars skulptur kan skådas i Smygehuk.
 
Ethan Hawke och dottern Maya på Torontos filmfestival. Foto: TIFF
 
Maya spelar huvudrollen i "Wildcat" som är baserad på den amerikanska författaren Flannery O'Connors liv under ett tidigt 50-tal. Filmen skildrar O'Connors kamp för att ge ut sin första roman.
 
Det var Mayas fascination för den gotiska författarinnan som väckte idén till filmen, som även är regisserad och skriven av pappa Ethan Hawke. Den 10 november kan du möta dem båda vid en Face2Face när "Wildcat" visas på biograf Sture.
 
Som tidigare annonserats kommer även Ethan Hawke under filmfestivalen att tilldelas priset Stockholm Achievement Award 2023.
| 24 oktober 2023 13:15 |