Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 mars 2022 | 09:30

Matthias Schweighöfer dyker upp i Nolans nya

Den tyske skådespelaren som slog igenom i Zack Snyders "Army of the Dead" ansluter sig till dramat "Oppenheimer".
Matthias Schweighöfer stod för ett av 2021 års stora genombrott. Med sin roll som kassaskåpsexperten Dieter i Zack Snyders zombierulle "Army of the Dead" charmade han både publiken och Netflix-cheferna, så pass att de snabbt gav honom en egen spinoff-film: "Army of Thieves". 
 
Schweighöfer fick även utmärkelsen Årets genombrott av våra läsare vid senaste MovieZine Awards. Om det var avgörande för hans nästa karriärsteg lär vi aldrig få veta.
 
Nu ska han hursomhelst tillbaks till Hollywood för att leka med några av de riktigt stora. Den tyske stjärnan har fått en roll i Christopher Nolans drama "Oppenheimer", skriver Deadline - vem han spelar är dock inte känt. Filmen följer den amerikanske forskaren J. Robert Oppenheimer som arbetade med Manhattan-projektet under uppfinningen av atombomben. 
 
I den stjärnspäckade rollistan finns redan namn som Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr, Florence Pugh, Rami Malek, Josh Hartnett och Kenneth Branagh. Filmen får biopremiär i juli 2023.
| 13 mars 2022 09:30 |