Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

21 oktober 2023 | 10:15

Matthew "Kingsman" Vaughn vill reboota "Star Wars"

Den som har svårt för de senaste årens "Star Wars"-produktioner, kan räkna Matthew Vaughn till sin skara. Men frågan är om hans lösning på problemet blir populär.
Matthew Vaughn, mannen bakom bland annat "Kick-Ass" och "Kingsman", tillhör de som inte tycker nya tiders "Star Wars" riktigt fungerar. I en intervju med podcasten "Happy Sad Confused" pratar han om att rymdsagan är synonym med famljen Skywalker, och att problemet med dagens "Star Wars" grundar sig i hur Disney och Lucasfilm har frångått den kärnan.
 
Men det finns en lösning på problemet, menar Vaughn, och det innebär bland annat att inte sätta det som varit på någon slags pedistal.
 
- Om de frågade mig ifall jag ville reboota "Star Wars" och faktiskt använda Luke Skywalker, Solo och Vader och göra min egen version av det? Alla skulle tycka det vore idiotiskt, men för mig vore det väldigt spännande... Varför är karaktärerna från 1977 så heliga att man inte kan göra om dem för en ny publik?
 
Matthew Vaughn fortstätter med att förtydliga, att om man vill komma åt en ny generation av publik så måste man göra filmen för dem. Och han bortser inte från de äldre fansen.
 
- Om du gör det tillräckligt bra kommer förhoppningsvis även den gamla generationen tycka om det.
 
Om du tycker det är en dålig att reboota "Star Wars", kan du glädja dig med att Kathleen Kennedy sitter där hon sitter. Efter att "Solo: A Star Wars Story" fick ett tråkigt mottagande, sa hon i en intervju med Vanity Fair att studion kommer röra sig bort från familjen Skywalker och sluta ersätta de ikoniska skådespelarna från originaltrilogin.
 
Vad säger du, är det lika bra att skrota allt nytt och börja om från början med de gamla karaktärerna?
| 21 oktober 2023 10:15 |