Film

Skribent

Paul Dakwar

6 november 2023 | 22:40

Matthew Perry: “Den bästa filmen jag någonsin varit med i”

I sin memoar “Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda” skriver Matthew Perry om filmen han tyckte var den allra bästa han medverkat i.
"Kärlek vid andra ögonkastet" ("Fools Rush In") är en romantisk komedi från 1997 som handlar om en amerikansk affärsman (Matthew Perry) som har en one night stand med en mexikansk servitris (Salma Hayek). Efter en oplanerad graviditet bestämmer de sig för att (typ) bli tillsammans, och måste därav hantera de kulturella skillnader och respektive familjs förväntningar medan de navigerar genom sin växande relation.
 
Ja, ni vet hur tokigt det kan bli. Filmen regisserades av Andy Tennant, som gjort “Ever After”.
 
 
I sin memoar skriver Matthew Perry att “Kärlek vid andra ögonkastet” var den bästa filmen han någonsin varit med i. Och i slutet av oktober, kort efter Perrys bortgång, skrev hans medskådespelare Salma Hayek ett farväl på Instagram till sin kollega, där hon bland annat nämnde “Kärlek vid andra ögonkastet”:
 
"Det finns ett speciellt band som uppstår när man delar drömmar med någon, och tillsammans arbetar för att uppnå dem. Jag kände mig väldigt tagen när Matthew förra året delade på sin Instagram-story om hur mycket han älskade "Kärlek vid andra ögonkastet", och hur han tyckte att filmen vi gjorde tillsammans var hans bästa. Genom åren har han och jag tänkt på den tiden i våra liv med en djup känsla av nostalgi och tacksamhet."
 
"Min vän, du är borta alldeles för tidigt, men jag kommer att fortsätta att vårda din uthållighet och ditt underbara hjärta", skriver Hayek i ett Instagraminlägg.
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek)

 
“Kärlek vid andra ögonkastet” är en charmig och hjärtevärmande skildring av kärlek över kulturella gränser – och vem tycker inte om sådana typer av historier?
 
Ni som älskar “Min stora feta grekiska bröllop” och “Notting Hill”, kommer älska “Kärlek vid andra ögonkastet”, då den är en av många filmer som återger de utmaningar som uppstår när två personer från olika bakgrunder försöker skapa ett liv tillsammans. Garanterad tokig och wholesome!
 
| 6 november 2023 22:40 |