Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

14 december 2013 | 19:01

Matthew Perry gör remake av "Omaka par"

Ännu en remake är i görningen. Denna gång handlar det om Neil Simons klassiska Broadwaypjäs som det blivit både filmer och TV-serier av.

I den nya upplagan, beställd av TV-kanalen CBS, ska Matthew Perry skriva manus, exekutivproducera samt spela en av huvudrollerna. För Perry är det en dröm som slår in. En dröm han haft i 34 år.

- Ända sen jag såg filmen när jag var tio år gammal har jag drömt om att få spela Oscar Madison. Att ges en chans att skapa en modern version av "Omaka par" för CBS har satt ett konstant leende på mina läppar.

Efter att ha gjort två kortlivade komediserier, "Mr Sunshine" och "Go On", kommer han nu dessutom få spela in avsnitten med studiopublik, precis som på "Vänner"-tiden.

- Det är dags att jag får stå framför en livepublik igen. Jag har saknat det. Sökandet efter Felix Ungar pågår, säger han i ett uttalande Deadline tagit del av.

Komedin "Omaka par" handlar om två män som delar lägenhet. Oscar Madison och Felix Ungar. Den ene, Oscar, är stökig och oorganiserad. Den andre, Felix, är pedant. Det har gjorts ett stort antal varianter (till och med en om två kvinnor istället) både för TV och film sedan pjäsen hade Broadwaypremiär 1965. Den mest kända versionen för oss svenskar är förmodligen första filmen från 1968 med Walter Matthau (Oscar) och Jack Lemmon (Felix) i rollerna. Den fick även en uppföljare 1998.

Perry kommer få hjälp med manusskrivandet av Danny Jacobson, som tidigare var med och skrev manus till komediserien "Galen i dig".

Det senaste Matthew Perry synts i TV-väg är i en gästroll i dramat "The Good Wife".

| 14 december 2013 19:01 |