Film

Skribent

Tobias Andersson

12 januari 2023 | 13:40

Matt Reeves bekräftar: ”The Batman 2” är på gång – "Verkligen spännande"

Alla som diggade fjolårets superhjältesuccé kan pusta ut. DC kommer inte att skrota Matt Reeves uppföljare till ”The Batman”. Även spinoff-serien ”The Penguin” ska strax börja filmas och kommer möjligen fungera som en brygga till uppföljaren.
Det har verkligen rörts om i grytan hos DC Studios sedan James Gunn och Peter Safran tog över ansvaret. Flera superhjälteproduktioner har skrotats, däribland ”Batman Beyond” där Michael Keaton skulle reprisera sin roll som Gothams mörke riddare.
 
Men nu kommer (tack å lov) glada nyheter! DC Studios väljer att gå vidare med produktionen av uppföljaren till ”The Batman” där vi såg Robert Pattinson som den maskerade hämnaren. Med tanke på att den blev en av förra årets största biosuccéer (770 miljoner dollar i intäkter) så var det nog inget svårt beslut att ta för DC. Fina kritikerrecensioner fick den också. Sedan tidigare är det bekräftat att Pattinson ska återvända som Bruce Wayne och hans alter ego.
 
I en rykande färsk intervju med Collider sa regissören Matt Reeves så här gällande manusarbetet hos ”The Batman 2”:
 
– Vi är djupt inne i arbetet där jag och min kollega skriver. Det är verkligen spännande och jag är exalterad över vad vi gör.
 
Sedan tidigare är det klart att Robert Pattinson återigen axlar rollen som den svårmodige miljardären Bruce Wayne.
 
Som bekant har det sedan länge slagits fast att Colin Farrell ska få fortsätta sin roll som ikoniske skurken The Penguin i en ”The Batman”-spinoff hos HBO Max. I samma veva som Matt Reeves snackade med Collider om Batman tog han också upp status kring miniserien ”The Penguin”.
 
– Vi kommer väldigt, väldigt snart att börja filma ”The Penguin” med Colin. Det är superspännande.
 
Det verkar också som att serien kommer vävas ihop med Batmans nästa filmkapitel.
 
– Det finns lite saker vi vill väva samman. Saker som vi gör med ”The Penguin” kommer att leda till uppföljaren.
 
Inom en snar framtid får vi alltså följa gangstern Oswald Cobblepot (aka The Penguin) i spinoff-serien.
 
Så det ser inte ut att ha blivit några radikala omställningar gällande ”The Batman” hos DC, trots allt virrvarr av förändringar på sistone. Det verkar finnas ett starkt förtroende för filmerna och karaktärerna. I dagsläget ser det alltså ut som att vi kommer få ett Batverse från Matt Reeves och DC Studios.
 
Hoppas du på ett stort Batverse med ännu flera uppföljare och spinoffs?
| 12 januari 2023 13:40 |