Film

Skribent

Jakob Åsell

19 juli 2019 | 11:30

Matt Damon gör ny film med "Spotlight"-regissören

Damon spelar en amerikansk oljeriggsarbetare som kämpar för att få ut sin dotter ur fängelse i Tom McCarthys nya drama.
 
Matt Damon är klar för Tom McCarthys ("Spotlight", "Station Agent") nya drama "Stillwater", skriver Collider. Bourne-skådisen kommer att spela den amerikanske oljeriggsarbetaren Bill från Oklaholma som reser till Marseille för att träffa sin dotter, som sitter i fängelse för ett mord som hon hävdar sig oskyldig till. Konfronterad med språkbarriärer, kulturella skillnader och ett komplicerat rättssystem tar Bill själv på sig uppdraget att befria sin dotter. I processen utvecklar han en vänskap med en lokal kvinna och hennes unga dotter och vidgar samtidigt sina egna vyer.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Regissören Tom McCarthy på Oscarsgalan 2016 med sin manusstatyett för "Spotlight"
 
Det har ryktats om samarbetet mellan Oscarsvinnarna Damon och McCarthy sen de båda fotograferades ihop i Oklahoma tidigare i somras. McCarthy har skrivit manuset till sin nya film tillsammans med Thomas Bidegain och Noé Debré.
  
Härnäst spelar Damon mot Christian Bale i James Mangolds racingdrama "Ford v Ferrari". Damon har nominerats till tre Oscarsstatyetter som skådespelare för sina insatser i " Good Will Hunting", "Invictus" och "The Martian". Han nominerades även som producent för "Manchester by the Sea" och vann sin statyett för bästa manus (tillsammans med Ben Affleck) för "Will Hunting" (1998).
 
| 19 juli 2019 11:30 |