Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

7 juli 2016 | 20:00

Massachusetts regering skämtar gott om Rowlings Ilvermorny

Efter att författaren sagt att trollkarlsskolan Ilvermorny ligger i Massachusetts, har statens politiker haft mycket skoj i media om saken. Hör bara!
J.K Rowling avslöjade äntligen i veckan var hennes nya amerikanska Hogwarts-liknande skola Ilvermorny ligger i USA: i Massachusetts, på en berg kallat Mount Greylock i Berkshire-regionen. Att "Harry Potter"-fans blev till sig av dessa nyheter är förstås ingen överraskning, men i den här gruppen fanns också en senator och Massachusetts guvernör, som nu har haft väldigt roligt med nyheten i sociala medier.

Senatorn Elizabeth Warren twittrade skämtsamt att hon vore lämplig som lärare i Försvar Mot Svartkonster - rollen som har krävt nyrekrytering varje år under Harry Potters tid på skolan och som Professor Snape avundsjukt har sneglat på under alla dessa år. För om man redan har tagit sig an Donald Trump kan väl inte Dödsätare vara någon match?


Senare gjorde guvernören Charlie Bakers avdelning ett uttalande i Boston Globe, angående att Ilvermorny ska ha legat på Mount Greylock i hundratals år utan att bli upptäckt av mugglare.

- Guvernören anser att småföretagarna är ekonomins ryggrad oavsett om de benäms som häxor eller vanliga dödliga och eftersom institutionen har varit verksam i nästan 400 år utan uppståndelse, planerar administrationen att ta upp ärendet igen om ett århundrade eller två. Den teknologiska utvecklingen av Skatteverkets trollformels-detektorer kommer att vara i sitt slutskede vid den tiden.

Boston Globe pratade också med John Dudek, ägaren för vandrarhemmet Boscom Lodge på Mount Greylock, som tycker att det finns en kuslig stämning där.

- Det påminner om "The Shining" när du är ensam här om natten, säger John Dudek. Vissa dagar är det så mulet att vi knappt ser någonting.

Det kan knappast vara ett sammanträffande. Det är förstås magiskt framkallade moln som effektivt har skyddat skolan från insikt i alla dessa år. Vad annars?

Har du tagit Rowlings sorteringstest på Pottermore för att se i vilket Ilvermorny-elevhem du hör hemma i? Eller Hogwarts-sorteringen?
| 7 juli 2016 20:00 |