Serie

Skribent

MovieZine

8 juni 2016 | 15:00

Marvels ”Legion” till svensk tv - visas samma dag som i USA

Serien som utspelar sig i ”X-Men”-universumet får global tv-premiär i början av 2017.
I ”Legion” får vi följa David Haller (Dan Stevens ”Downton Abbey”), en besvärad ung man som eventuellt är mer än människa. Sen tonåren har han kämpat med psykisk ohälsa och även diagnostiserats som schizofren. David har spenderat många år på mentalsjukhus, när han möter en patient med liknande problem så konfronteras han av möjligheten att rösterna och synerna i hans huvud kanske inte är inbillade.

David är son till till X-Men-grundaren, Charles Xavier (Professor X) och förintelseöverlevaren Gabrielle Haller.

- ”Legion” är en karaktärsdriven serie som ger X-Men universumet liv på ett nytt och spännande sätt. X-Men är omtyckt världen över och vi är glada över att ge fansen möjligheten att se ”Legion” samtidigt i de 125 länder där FOX finns, säger Peter Rice, FOX Networks Group Chairman och CEO.

Övriga skådespelare i "Legion" är Rachel Keller (”Fargo”), Jean Smart (”Fargo”), Aubrey Plaza (”Parks and Recreation”), Jeremie Harris (”A Walk Among the Tombstones”), Amber Midthunder (”Hell or High Water”), Katie Aselton (”The League”) och Bill Irwin (”Interstellar”).


Den första säsongen av "Legion" är uppdelad på åtta avsnitt och har premiär på FX i USA och på FOX i Sverige och ytterligare 125 länder i början av 2017.
| 8 juni 2016 15:00 |