TEMA: PRIDE

Skribent

Alexander Kardelo

6 juli 2020 | 12:00

Marvels Fas 4 kommer bli mer queer och inkluderande

Representation och mångfald står i fokus i Marvel Studios kommande filmer, enligt "Thor"-stjärnan.
Marvels universum kan bli lite mer färgstarkt och inkluderande de kommande åren. Det lovar Tessa Thompson, som spelar Valkyrie i "Thor: Ragnarök" och snart åter i uppföljaren "Thor: Love and Thunder".

- I Marvels nästa fas pratar vi mycket om representation och hur den kan se ut i denna värld. De här filmerna blir ju enormt stora världen över, och om man kan representera människor av alla hudfärger, människor med handikapp, eller HBTQ-samhället i de här filmerna, så är det rätt stort, säger Thompson i en ny intervju.

Att hennes egna rollfigur Valkyrie ska vara bisexuell skapade en del rubriker innan "Thor: Ragnarök" kom ut. Det var dock inget som märktes i filmen, till mångas besvikelse. Ryktet säger dock att den kyliga hjältinnan kommer att "leta efter sin drottning" i uppföljaren, som släpps på bio 2022.
 
 
Tessa Thompson förklarar varför det är viktigt för storfilmer att satsa på mer mångfald:

- Miljoner och åter miljoner av människor går på bio, särskilt unga. Och om de kan känna igen sig själva på bioduken så känner de sig uppskattade. Speciellt med tanke på vad serietidningar brukar handla om, att våra olikheter gör oss unika.

Närmast är det klart att Marvels "The Eternals" kommer ha en öppet homosexuell hjälte i sin ensemble. Brian Tyree Henry spelar Phastos och Haaz Sleiman gör rollen som hans make. I filmen finns MCU:s första kyss mellan två män.

- Det är spännande att vi kan fortsätta tänja på gränserna, och att jag får göra det med Valkyrie. Det finns så många coola queer-karaktärer i serietidningarna och de förtjänar en plats på vita duken, kommenterar Tessa Thompson.
 
 

Marvel får kritik av Anthony Mackie

 
Samtidigt får Marvel skarp kritik av skådespelaren Anthony Mackie för att inte anlita tillräckligt med svarta filmarbetare. 
 
- Vi har haft en svart producent. Han producerade "Black Panther". Men när man gör "Black Panther" så har man en svart regissör, en svart producent, en svart kostymör... Det är väl rasistiskt om något. Om man bara kan anlita svarta människor till den svarta filmen, menar de att de inte duger för en film med mestadels vita skådisar?
 
Studion som satsar på mångfald framför kameran har bevisligen också en del att styra upp bakom kameran, enligt Falcon-skådisen.
| 6 juli 2020 12:00 |