Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 augusti 2022 | 21:00

Marvels "Fantastic Four" kan ha hittat sin regissör

"WandaVision"-regissören Matt Shakman hoppar av "Star Trek 4" för att återvända till MCU.
Det går framåt för Marvel Studios reboot av "Fantastic Four". Variety skriver att Matt Shakman är främste kandidat till registolen.
 
Shakman har imponerat på studion med sitt arbete på tv-serien "WandaVision", där en lekfull stil och skön familjedynamik blandades med storslagna effekter - kanske precis vad en sån här film behöver. Han har också regisserat avsnitt av "Game of Thrones" och "The Boys", och var fram tills nyligen kopplad till en annan blockbuster, nämligen "Star Trek 4".
 
Hollywood Reporter skriver dock att Shaknam just har hoppat av den fjärde "Star Trek"-filmen på grund av att han inte hinner med båda jätteprojekten. "Fantastic Four" verkar ha prioriterats lite högre alltså.
 
 
"Fantastic Four" har redan ett premiärdatum satt till 8 november 2024, det blev klart under sommarens Comic Con. Men vilka som ska spela Fantastiska Fyran återstår ännu att se. I "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" såg vi fansens favorit John Krasinski anta rollen som Mr. Fantastic, men parallella universum, ni vet... Det är inte alls säkert om han får fortsätta.
 
 
Serietidningarna om "Fantastic Four" har filmatiserats flera gånger tidigare. Vi minns ett par filmer med Chris Evans och Jessica Alba från mitten av 00-talet, och försöker glömma rebooten med Miles Teller som slaktades i klipprummet.
 
Förväntningarna är ändå höga när superfamiljen för första gången kliver in i MCU. Regissörsvalet kan kännas lite väl tryggt (läs: tråkigt) men med rätt skådespelare ombord bör det vara bäddat för ännu en publiksuccé.
| 26 augusti 2022 21:00 |