Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 januari 2019 | 22:35

Marvel vill göra en tredje säsong av "The Punisher"

Jeph Loeb: "Vi har en story planerad som skulle bli fantastisk, och vapnen må vara laddade och klara - men det är Netflix som har fingret på avtryckaren."
Sedan "Iron Fist", "Luke Cage" och "Daredevil" lades ned hos Netflix, har det spekulerats hejvilt kring vilket företag det egentligen är som har lagt ned serierna. Är det Netflix eller (Disney-ägda) Marvel själva? Många har gissat att besluten att lägga ned serierna åtminstone har något att göra med att Disney ska släppa en egen streamingtjänst, Disney+, senare under året.
 
I min text inför den andra säsongen av "The Punisher", som släpptes tidigare under veckan, skrev jag att det lutar starkt åt att även "The Punisher" kommer att läggas ned efter sin senaste säsong. Sannolikheten att säsongen blir en sådan enorm succé att den kan lyckas rädda sig själv, känns tyvärr väldigt liten.
 
Fram tills idag när Marvel TV:s högste chef (och exekutiv producent av "The Punisher") Jeph Loeb, ställde upp på en intervju med EW. Där samtalet naturligtvis gled in på den senaste tidens nedläggningar, och huruvida "The Punisher" har några möjligheter att återvända med en tredje säsong.
 
 
Loeb började med att försäkra att beslutet inte ligger hos Marvel, utan hos Netflix. Samt att de var besvikna över att inte få fortsätta med de nu redan nedlagda Marvel/Netflix-serierna. Men att det är så branschen fungerar, ibland läggs saker ned som man hade velat fortsätta med. Angående en möjlig fortsättning på "The Punisher":
 
- Vi skulle älska att få göra en fortsättning, inget skulle kunna göra oss gladare... Vi har en story planerad som skulle bli fantastisk, och vapnen må vara laddade och klara - men det är Netflix som har fingret på avtryckaren.
 
Bollen ligger nu minst sagt hos Netflix, som inte längre kan få det att verka som om Marvel också vill avsluta sina serier hos Netflix. De påstår sig trots allt ha något "fantastiskt" på gång för Frank "The Punisher" Castle.
 
Vill du ha mer av "The Punisher" - och vad tror du Netflix kommer att besluta sig för? Kommentera gärna nedan!
| 19 januari 2019 22:35 |