Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 april 2017 | 11:13

Marvel Studios säger nej till barnförbjudna filmer

Humorn som vi sett i allt från ”Avengers” till ”Thor” och ”Doctor Strange” kommer alltid att finnas kvar.
Marvel Studios har inga planer på att gå mot R-rated (barnförbjudna) filmer, säger studiochefen Kevin Feige. Visserligen blev superhjältefilmerna ”Deadpool” och ”Logan” stora framgångar för 20th Century Fox, men i Marvels universum finns ingen plats för svordomar och blodigt våld.

Feige menar att det inte var åldersgränsen i sig som gjorde de två filmerna till succéer. Det handlar snarare om vad de vågade visa och göra, som Wolverines tragiska resa eller hur Deadpool talar direkt till publiken.

- Vad jag ser i de filmerna är inte R-ratingen, det är riskerna de tog, tillfällena de tog, de kreativa gränserna som de sprängde. Det borde alla ta till sig, säger han till Hollywood Reporter.

Inte för att Marvel Studios behöver förändra sitt vinnande koncept - de har hittat sin nisch, och den lättsamma humorn är en viktig orsak till att pengarna rullar in. Så vi ska inte hoppas på en ”Avengers”-uppföljare lika mörk och dyster som ”Batman v Superman”:

- Det är inte så att vi sitter och säger att vi behöver 15 skämt i de 45 första sidorna. Men det är något som underhåller oss naturligt. I filmer som ”Guardians” eller ”Ant-Man” framgår det säkert mer. Det var längesen vi visade en film där humor och action inte var de två viktigaste delarna.
 

Exklusivt: Kevin Feige om hur Spider-Man platsar i Marvels universum

 
Hade ni velat se en Marvel Studios-film med R-rating? Kommentera nedan.
| 19 april 2017 11:13 |