Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 augusti 2021 | 15:35

Marvel Studios fortsätter att satsa på animerat efter "What If...?"

Det finns redan ett flertal animerade serier under utveckling hos Marvel, som kommer att kopplas ihop med resten av MCU.
Igår hade det första avsnittet av "What If...?" premiär hos Disney+, den första animerade tv-serien från Marvel Studios som kommer att vara en officiell del av MCU. Variety rapporterar däremot att Marvel-producenten Brad Winderbaum ("Black Widow") har avslöjat att det finns ett gäng ytterligare animerade tv-serier under utveckling hos Marvel Studios.
 
- Vi insåg att det finns en hel del coola möjligheter som man kan utforska genom animation. Varje projekt som vi skapar kommer att vara något som behöver vara animerat just för att den berättelsen ska kunna berättas. Det finns däremot ytterst liten vilja att ta en karaktär som är populär bara för att det kommer en film och sedan göra en animerad tv-serie om samma sak. Det kommer vi inte att göra, förklarar Winderbaum. 
 
 
En av fördelarna med animerade tv-serier är exempelvis att det gör det lättare för Marvel att berätta historier om karaktärer i olika åldrar, utan att digitalt behöva spendera massor av pengar på att få skådespelaren att se ut exakt som den "borde". Istället kan man använda sig animation och låta skådespelaren återvända och bara låna ut sin röst. Till "What If...?" ska exempelvis 85% av de tillfrågade skådespelarna ha valt att återvända till sina roller. Serierna under utveckling förväntas däremot inte vara redo för premiär förrän under 2023.
 
- Alla våra animerings-ambitioner kommer fortfarande ligga under Marvel Studios, vilket betyder att de kommer att produceras av Kevin Feige och kommer alla att komma från samma ställen som resten av våra projekt. Hur kommer allt att knytas sammans? Det får tiden utvisa medan berättelsen om multiuniversumet utvecklar sig, säger Winderbaum.
 

Läs också: 6 saker du vill veta om nya Marvel-serien "What If...?"

 
Har du hunnit ge "What If...?" en chans ännu? Kommentera gärna nedan!
| 12 augusti 2021 15:35 |