Film

Skribent

Viktor Eriksson

1 november 2023 | 21:10

Marvel överväger att ersätta Kang med en annan skurk

Filmstudion uppges kämpa med att hitta lösningar på hur de ska hantera Kang efter att skådespelaren Jonathan Majors misstänks för misshandel.
Enligt uppgifter till Variety ska Marvel Studios varit i något av ett krisläge under den senaste upplagan av företagets årliga planeringsmöte. Det mest akuta problemet som diskuterades ska ha varit vad filmstudion ska göra med Jonathan Majors, som har en central roll som karaktären Kang the Conqueror som stora delar av Marvels filmuniversum kommer vila på framöver.
 
Jonathan Majors greps tidigare i år misstänkt för att ha misshandlat en 30-årig kvinna som han ska ha tagit stryptag på efter ett bråk i hemmet. Skådespelarens talesman säger att han nekar till alla anklagelser och att Jonathan Majors i själva verket är offret i situationen. Fallet kommer att prövas i rätten den 29 november.
 
Marvel uppges ha diskuterat flera olika sätt att hantera situationen. En av dessa ska ha varit att försöka rikta om kommande Marvel-filmer till att istället fokusera på en ny central antagonist som Dr. Doom. Detta skulle samtidigt skapa andra problem eftersom Kang the Conqueror redan fått så mycket plats. En annan möjlighet skulle vara att ha kvar Kang the Conqueror men låta en annan skådespelare ta över rollen. Detta gjorde Marvel tidigare när Don Cheadle fick ta över rollen som James "Rhodey" Rhodes efter Terrance Howard. 
 
– Marvel är helt ärligt talat körda gällande Kang-vinkeln, säger en källa till Variety som också ska ha sett det sista avsnittet av säsong 2 av Loki, där Jonathan Majors har en stor roll, och fortsätter.
 
– Och de har inte haft möjligheten att skriva om saker förrän alldeles nyligen (på grund av manusförfattarstrejken reds. anm). Men jag ser inte hur de ska kunna gå vidare med honom.
 
Hur tycker du att Marvel Studios borde hantera situationen med Jonathan Majors?
| 1 november 2023 21:10 |