SPOILERVARNING!

Skribent

Alexander Kardelo

27 april 2018 | 09:30

Marvel-fans har en teori om "Avengers 4"

Gick allt enligt planen i "Avengers: Infinity War"? Här är den hetaste spekulationen inför nästa film.
Marvel bjöd på en riktigt explosiv superhjältefilm med "Avengers: Infinity War", och slutscenerna gav oss några riktigt emotionella käftsmällar. I en tidigare artikel dök jag närmare in på slutet, som är lika fantastiskt som frustrerande.

Men kan det vara så att tragedin och den stora förlusten är en del av hjältarnas plan för att övervinna Thanos? Mycket tyder på det. Här är vad du kan ha missat under filmens gång.

Varning: nedan avslöjas slutet i "Avengers: Infinity War". Läs bara vidare om du sett filmen!
 
 
Med en fingerknäpp gjorde storskurken Thanos verklighet av sitt hot. Han eliminerar halva universums befolkning, samt många av de Avengers och Guardians of the Galaxy som vi lärt känna under flera år.

Finns det ett sätt att rädda situationen? Givetvis borde det vara så. Exakt hur, är inte känt, men allt kan ha gått helt enligt Doctor Stranges plan.

Flera av våra läsare har pekat ut viktiga detaljer, som tyder på detta. Vi vet ju sedan "Doctor Strange" (2016) att Strange kan se in i framtiden. Det är en kraft han använder i "Infinity War", för att hitta ett potentiellt scenario där Thanos besegras. Innebär det att offra sig själv och några vänner för att Tony Stark ska överleva, så får vi gissa att Tony blir viktig för att bekämpa Thanos i "Avengers 4".
 
 
MovieZines medlem DirtyAndre skriver i en kommentar: "Jag tror att det som hände var en del av det scenario som Dr. Strange såg när han blickade in i framtiden för att hitta en utgång då de vann över Thanos. När han säger att det bara finns ett scenario där de kan vinna, så menade han inte just deras slagge mot Thanos, utan hela kriget. Innan Strange sen upplöses så säger han till Tony att "Det här är det enda sättet". Strange visste att Tony var tvungen att överleva för att de på längre sikt ska kunna besegra Thanos."

Teorin får stöd av en skribent på The Wrap, som menar att händelserna är på rätt spår för att de goda ska vinna. Även om det kanske inte känns så just nu.

Vi får bara anta att flera av superhjältarna som förvandlats till damm får komma tillbaka, kanske tack vare handskens och stenarnas magiska krafter. En del av dem har trots allt fler filmer inbokade framöver.
 
 
Vad tror ni om scenariot ovan? Har vi missat något? Kan hjältarna rädda situationen i "Avengers 4"?
| 27 april 2018 09:30 |