Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 april 2017 | 08:05

Marvel bekräftar populära teorin om Stan Lee

Därför dyker han upp som gubben i lådan i varenda superhjältefilm.
94-årige Stan Lee, pappa till superhjältar som Fantastic Four, Hulken, Iron Man, X-Men och många fler, övervakar gärna sina skapelser genom att hälsa på i deras filmer. Stan Lees cameo-inhopp är äldre än Marvels filmiska universum, han gjorde sitt första redan i ”X-Men” år 2000 (som korvgubbe). Sen dess har vi sett honom närmare 30 gånger på bioduken.

Det har lett till en populär fan-teori: Tänk om Stan Lee i själva verket inte spelar olika karaktärer, utan en och samma? Nämligen Uatu the Watcher, en figur som ska dyka upp när världsomskapande händelser inträffar.

Kanske är det en efterkonstruktion, men Marvel-gänget har omfamnat teorin som verkar bekräftas i och med bioaktuella ”Guardians of the Galaxy vol. 2”. Producenten Kevin Feige förklarar:

- Vi tyckte alltid det var kul. Stan Lee existerar ju bortom dessa filmers verklighet. Så att sätta honom vid en kosmisk hållplats i en scen i ”Guardians” var väldigt roligt. James (Gunn) fick idén, vi spelade in cameon och vi älskade den. Den syns ett par gånger i filmen, säger han till Screenrant.

- Ett tag var hans scener borta men vi stoppade in dem igen mot slutet. Särskilt när han säger att han jobbat för Federal Express - det får folk att haja till, ”vänta lite, han är samma karaktär som dykt upp i alla de här filmerna”.
 
B18a0ed1296d7f53c310ee1f0000aa12 tumblr o70totho3i1r970z9o1 500
 
Scenen i ”Guardians of the Galaxy vol. 2” är en liten hint tillbaka till hans gästspel i ”Captain America: Civil War”, där Stan Lee syns som just FedEx-gubbe.

Stan Lee har redan filmat sina cameos för Marvels kommande filmer ”Spider-Man: Homecoming”, ”Thor: Ragnarök” och ”Avengers: Infinity War”. Vi får hålla ögonen öppna för vad han ska hitta på härnäst.
 
Har du sett "Guardians of the Galaxy vol. 2"? Recensera filmen på MovieZine och du kan vinna biobiljetter!
 
Vilken Stan Lee-cameo har varit den bästa? Kommentera nedan.
| 28 april 2017 08:05 |