På gång från Marvel Studios

26 Juli 2015 | 20:00

Efter Ant-Man: här är Marvels kommande filmer

Vi tar en ny titt på studions späckade schema.

Nu när ”Ant-Man” är uppe och rullar på biodukarna för fulla muggar, när får vi vår nästa dos av Marvels serietidningsdoftande äventyr? Låt oss ta en titt på det där späckade kommande-schemat igen…


Cap och Iron Man ställs mot varandra när regeringen kräver att superhjältar träder fram och avslöjar sina verkliga identiteter. Medverkar gör också Ant-Man, Hawkeye, Black Widow, Spider-Man och Scarlet Witch... varför inte bara kalla den "Avengers 3"?

Doctor Strange - 4 november 2016

Det ska bli extremt spännande att se Benedict Cumberbatch ta sig an en superhjälte i Marvels universum. Han spelar en kirurg som tränas upp av en magiker... vilket säkert kommer att verka lite mer logiskt när vi väl ser det.


Såväl fansen som kritikerna var mycket nöjda med att träffa det här galna gänget från galaxens utkanter. Star-Lord, Gamora, Groot, Rocket Raccoon och Drax är tillbaka med ett förhoppningsvis lika svängigt soundtrack. 

Spider-Man (titeln är ej spikad) - 28 juli 2017

Redan i "Civil War" får vi möta Tom Holland som nye, tonårige Peter Parker. Här får han sin första fristående film i Marvels stall (de där tidigare med Tobey Maguire och Andrew Garfield är ju glömda nu.) Oprövade Jon Watts regisserar.

Thor: Ragnarok - 3 november 2017

Tredje filmen om åskguden och hans stora hammare. Äntligen får vi kanske svar på vad som hände där med Oden och Loki i slutet av "The Dark World". Lady Sif lär också få en tyngre roll.


Den tvådelade finalen i Avengers mäktiga saga börjar här. Bröderna Joe och Anthony Russo ("Captain America: The Winter Soldier" samt "Civil War") har fått förtroendet att ta hand om superteamet. Vi tippar på Thanos som skurk.

Black Panther - 6 juli 2018

Och så var det dags för Marvel att ta ett nytt steg mot mångfald i sitt super-universum. Chadwick Boseman har huvudrollen, som börjar som en rik hövding i det fiktiva landet Wakanda (du hörde det i "Age of Ultron"). Det återstår att se vilken story som de väljer att köra på, men några alternativ kan du läsa om här.

Captain Marvel - 8 november 2018

Fansens två stora frågor just nu. Vem regisserar, och vem får äran att spela Carol Danvers, studions första kvinnliga superhjälte med en egen film? Så här långt har alla filmer sina huvudroller klara så vi bör få veta mer om "Captain Marvel" mycket snart.


En säkerligen bombastisk final för "The Avengers" kickar igång biosommaren 2019. Vill du veta mer om Infinity War så har vi satt ihop en behändig guide här.

Inhumans - 12 juli 2019

Marvel varvar gamla bekanta serietidningshjältar med att satsa på nya och udda förmågor. De här är en spejsad variant av "X-Men", och det ryktas om Vin "Groot" Diesel i huvudrollen. Han skulle isåfall bli den förste att göra dubbeljobb i Marvels filmiska universum.

Och för att det ska bli rättvist, kolla in:

Allt du vill veta om DC Comics 12 planerade superhjältefilmer


Vilka av filmerna är ni mest taggade på? Eller kanske mätta på Marvel vid det här laget? Kommentera nedan.