Film
Skribent
2 november 2016 | 13:30

Efter "Doctor Strange": Här är Marvels kommande filmer

Vi tar en ny titt på studions späckade schema och 12 kommande superhjältepremiärer att kryssa för i kalendern.

Marvels filmiska universum presenterade nyss sitt trettonde superhjälteäventyr, och kanske det mest flippade hittills. Medan "Doctor Strange" gör succé på svenska biodukar (etta på biotoppen!) tar vi en titt framåt på Kevin Feiges ambitiösa schema som garanterar ett jämnt flöde av förtrollade mantlar, robusta sköldar och magiska hammare i flera, flera år framöver.

Här är vad vi vet om Marvels planerade titlar.


Såväl fansen som kritikerna var mycket nöjda med att träffa det här galna gänget från galaxens utkanter. Star-Lord, Gamora, Groot, Rocket Raccoon och Drax är tillbaka med ett förhoppningsvis lika svängigt soundtrack. Kurt Russell är klar för en mycket märklig roll.

Spider-Man Homecoming - 7 juli 2017

Redan i "Captain America: Civil War" fick vi möta Tom Holland som nye, tonårige Peter Parker. Här får han sin första fristående film i Marvels stall (de där tidigare med Tobey Maguire och Andrew Garfield är ju glömda nu.) Oprövade Jon Watts regisserar och här kan du kolla in en av skurkarna, Vulture.

Thor: Ragnarok - 3 november 2017

Tredje filmen om åskguden och hans stora hammare har beskrivits som en "kompis-komedi" med en stor roll för Hulken. Äntligen får vi svar på vad som hände där med Oden och Loki i slutet av "The Dark World". Regissören Taika Waititi är hittills mest känd för vampyr-mockumentären "What We Do In the Shadows", men filmen kan trots det bli Marvels mörkaste hittills.Black Panther - 16 februari 2018

Prinsen med klös återvänder i en solofilm. Chadwick Bosemans karaktär får mycket applåder efter sin debut i "Captain America: Civil War", vi är nog inte ensamma om att vilja lära känna honom bättre. Här står "Creed"-regissören Ryan Coogler för regi och manus.

Avengers: Infinity War - 4 maj 2018

Den tvådelade finalen i Avengers mäktiga saga börjar här. Bröderna Joe och Anthony Russo ("Captain America: The Winter Soldier" samt "Civil War") har fått förtroendet att ta hand om superteamet. Vi har fått bekräftat att Guardians of the Galaxy hjälper till i fighten.

Ant-Man and the Wasp - 6 juli 2018

Den lilla, lilla hjälten är tillbaka med Paul Rudd åter i kostymen. Michael Douglas återvänder som Hank Pym. Det gör även Wasp (Evangeline Lilly), som hann före Captain Marvel som första kvinnliga Marvelhjälte med sitt namn i titeln. Animerad Spider-Man (titeln är ej klar) - 21 december 2018

Inte en officiell del av MCU, men likväl en Marvel-film. Chris Miller och Phil Lord ("Lego-filmen", "Han Solo: A Star Wars Story") skriver manus och regisserar detta animerade äventyr som redan fått fansen exalterade. Det ryktas nämligen om att storyn ska följa Miles Morales istället för Peter Parker.

Captain Marvel - 8 mars 2019

Kanske den mest spännande titeln i Marvels lineup, eftersom den är så hemlig. Vi vet att Brie Larson har huvudrollen, men ingen regissör är klar och handlingen kan vi bara spekulera kring. Men ryktet säger att Carol Danvers aka Captain Marvel ska dyka upp redan i "Avengers: Infinity War".

Avengers 4 - 3 maj 2019

Filmen hette först "Avengers: Infinity War Part II" men kommer att få en ny titel. Det sägs ändå att 3:an och 4:an hänger samman och följer en övergripande story. Denna säkerligen bombastiska final för The Avengers kickar igång biosommaren 2019. Filmen blir också slutet på Marvels Fas 3, och lär öppna upp för en annan riktning med nya karaktärer i Marvels superhjältevärld.Ytterligare tre filmer kommer 2020

Dessutom har man bokat upp ytterligare tre premiärdatum under år 2020: närmare bestämt den 1 maj, 10 juli och 6 november. 

Här börjar den så kallade Fas 4, där många hoppas på att "Inhumans" ska bli en av filmerna. Vi lär också få se en uppföljare till "Doctor Strange", och kanske en till "Spider-Man" med Tom Holland? Kom gärna med era egna spekulationer och önskemål i kommentarerna.


Vilka av filmerna är ni mest taggade på? Eller kanske mätta på Marvel vid det här laget?
| 2 november 2016 13:30 |