Film

Skribent

MovieZine

25 maj 2022 | 09:03

Martina Haags nya film går till Viaplay

Två av Martina Haags succéböcker blir till en långfilm på Viaplay. Inspelningarna av "Det är något som inte stämmer" har precis dragit igång. Nu presenteras rollistan.
Böckerna "Det är något som inte stämmer" och "Livet går så fort. Och så långsamt." av Martina Haag slås nu samman i en film. Tillsammans med Peter Arrhenius har Martina Haag skrivit manus till "Det är något som inte stämmer" som har premiär på Viaplay nästa år. 
 
- Böckerna har varit väldigt uppskattade bland läsarna och jag hoppas att filmen blir lika väl emottagen. Det finns en sorg och svärta men också humor och livsglädje i att ha återuppfunnit sig själv, säger Martina Haag som också regidebuterar med filmen.
 
Långfilmen handlar om huvudkaraktären Petra i två epoker. Dels i nutid som 50-åring när hon går igenom en skilsmässa och rasar. Dels som 15-åring på åttiotalet, under de sista veckorna i nian, när hon försöker överleva sina föräldrars trasiga separation. Epokerna vävs samman och handlar om Petra som befinner sig vid en brytpunkt vid två olika skeden i livet. Filmen blandar Petras känslor som växlar mellan djupaste sorg och jublande stark livsglädje.
 
Karaktären Petra spelas av Alexandra Rapaport samt Ella Hammarsten Liedberg - vars föräldrar Gustaf Hammarsten och Jessica Liedberg också är med i filmen. Dessutom spelar Shanti Roney Petras man - medan unga Petras kärleksintresse spelas av Adrian Macéus (tv-serien "Bert").
 
"Det är något som inte stämmer" har premiär nästa år på Viaplay.
| 25 maj 2022 09:03 |