Film

Skribent

Josefine Krischausky

14 september 2021 | 17:30

Martin Stenmarck möter Anthony Hopkins i Hollywoodfilmen "Zero Contact"

"Det känns väldigt oväntat", säger sångaren om rollen i den kommande thrillern, som spelades in i 17 olika länder mitt i pandemin.
Senare under september släpps Hollywoodfilmen "Zero Contact", en thriller som spelats in helt virtuellt i 17 olika länder, mitt under den pågående pandemin. I den centrala rollen syns veteranen och Oscarsvinnaren Anthony Hopkins, men har får även sällskap av en något otippad person. 
 
I den första trailern dök ett svenskt ansikte upp – i en betydande roll medverkar ingen mindre än Martin Stenmarck, som gör sin Hollywood-debut. Sångaren ska ha fått den oväntade rollen tack vare en producent han tidigare lärt känna i USA, som skulle kontakta honom om en passande roll dök upp. 
 
– Producenten bestämde sig under lockdown för att genomföra något omöjligt, att spela in en film i 17 länder samtidigt. Då får jag samtalet, och nu sitter man här och har varit med i samma film som Anthony Hopkins, säger Stenmarck i TV4-programmet "Efter fem"
 
"Zero Contact" följer fem karaktärer på olika platser i världen, bundna till varandra genom innovatören Finley Hart. Efter dennes plötsliga och mystiska bortgång måste de alla samarbeta för att stänga av hans senaste uppfinning, en maskin som kan innebära antingen lösningen på alla världens problem, eller jordens undergång.
 
 
 
Skådespelarna befann sig under inspelningen i länder som Sverige, Frankrike, Japan och USA. Kontakten med regissör, ljussättare och kameramänniskor skedde över länk, och filmandet genomfördes med hjälp av den teknik som fanns att hitta i hemmet, berättar Stenmarck för Aftonbladet
 
- Alla spelade in under de förutsättningar som fanns, ett otroligt projekt under lockdown.
 
På skådespelarfronten var Stenmarck senast aktuell i Camilla Läckbergs tv-serie "Lyckoviken", där han spelade en central roll. Under pandemin har han även, med hjälp av en manusförfattare samt en filmklippare, satt igång ett eget långfilmsprojekt, vars manus nyligen ska ha färdigställts.
 
"Zero Contact" får premiär den 24 september, då den blir den första filmen att släppas på plattformen Vuele
| 14 september 2021 17:30 |