Serie

Skribent

MovieZine

20 april 2020 | 09:55

Martin Stenmarck i Camilla Läckberg-serien "Lyckoviken"

Viaplay presenterar rollistan för "Lyckoviken" - ett krimkryddat relationsdrama skapat av deckardrottningen Camilla Läckberg.
Camilla Läckberg, en av Sveriges mest framgångsrika författare, provar en helt ny bana – som skapare av Viaplays nya satsning "Lyckoviken". Serien är ett krim- och relationsdrama som även har beskrivits som en "modern såpa".

– Jag är så glad och förväntansfull över Lyckoviken och fantastiskt stolt över att få ha en så otrolig cast med några av Sveriges absolut bästa skådespelare med på äventyret. Det här är en dröm som går i uppfyllelse, jag har verkligen längtat efter att få göra en såpa i modern tappning, säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande.
 

"Danne bär på mycket under ytan"

 
Inför inspelningsstarten är rollistan nu klar och den består av en mängd välkända ansikten. Artisten Martin Stenmarck kommer att spela en av huvudrollerna.

– Jag har länge velat skådespela mer och tycker att det här ska bli så grymt kul.

- Jag tycker att min karaktär Danne är väldigt intressant också, han är mitt i en 40-årskris som många nog kan känna igen sig i, och han bär på väldigt mycket under ytan som krigar inuti honom, säger Stenmarck.
 

Camilla Läckberg. Foto: Magnus Ragnvid
 
I rollerna syns även bland andra Christopher Wollter ("Störst av allt"), Disa Östrand ("Känn ingen sorg"), Ella Rappich ("Störst av allt"), Daniel Adolfsson ("Bron"), Ia Langhammer ("Det som göms i snö"), Alexander Karim ("Advokaten"), Linda Santiago ("Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott"), Ashkan Ghods ("Johan Falk"), Marie Robertson ("Solsidan") Lars Väringer ("Alex"), Amanda Lindh ("Bonusfamiljen") med flera.
 

En seriemördare går lös i Lyckoviken

 
"Lyckoviken" handlar om det lilla samhället Hammarvik där en seriemördare går lös. Huvudpersonen Johanna (Disa Östrand) är en polis som återvänder till sitt barndomshem för sin mammas begravning och kastas in i gamla minnen, konflikter och relationer.

Camilla Läckberg har i serien skapat ett mikrosamhälle där större delen av dramat utspelar sig: idylliska Lyckoviken alldeles vid havet. Grannområdet är som ett Sverige i miniatyr där sex familjer bor sida vid sida – från arbetarklass till välbeställd. Från välmående till olyckliga. Över Lyckoviken vilar också en olöst gåta som kommer få många dramatiska vändningar.

"Lyckoviken" får 16 avsnitt uppdelade på två säsonger, med premiär på Viaplay och TV3 i höst.
| 20 april 2020 09:55 |