Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 januari 2020 | 20:00

Martin Scorsese kommer inte se "Joker"

Ingen har väl missat hans kritik mot Marvels dominans under hösten 2019. Men inte ens DC:s mörka "Joker" verkar locka Scorsese.
Det ska mycket till för att få Martin Scorsese att se en Marvel-film. Han har ökänt dissat dem både en och tre gånger de senaste månaderna.

Men vi hoppades ändå att en film som "Joker" skulle kunna göra grinige Marty glad igen. En välspelad och mörk serietidningssaga, som hämtar inspiration ur hans egna "The King of Comedy" och "Taxi Driver"? Med polaren Robert de Niro i en av rollerna?
 
Nepp.
 
Large da0e95202770e085a15bc66b83c999be joker deniro
 
I en ny intervju hos The New York Times blir Scorsese tillfrågad ifall han har sett "Joker". Han svarar kort:

- Jag har sett klipp från den. Jag kan den. Så varför skulle jag? Jag fattar den. Det är lugnt.
 
Med all respekt för Scorsese, hans aversion mot viss typ av film börjar bli löjlig. Han behöver inte springa och köa till "Avengers: Endgame" men att dissa en av årets stora Oscarskandidater baserat på några klipp känns lite väl nonchalant.
 
 
En gång i tiden var Martin Scorsese till och med aktuell för att producera "Joker", men han tackade nej. De verkar dock ha klarat sig bra ändå. Todd Phillips regisserar Joaquin Phoenix i den hyllade DC-filmen, som blivit en av förra årets största biosuccéer.

Nyligen utsågs "Joker" av oss på MovieZine till 2019 års bästa film (med Scorseses "The Irishman" bland topp-5).
| 2 januari 2020 20:00 |