Skribent

EliSophie Andrée

8 oktober 2023 | 12:30

Martin Scorsese har fått nog av unga filmskapares brist på originalitet

Regissören Martin Scorseses korståg mot superhjältefilmer har nu fått sig ett nytt mål: unga filmskapare.
Martin Scorsese har fått nog. Inte bara av superhjältefilmer utan bristen på originalitet hos dagens unga filmskapare. 
 
Igår befann sig den ständigt debatterande regissören tillsammans med Edgar Wright på BFI:s London Film Festival där de noggrant gick igenom hela Scorseses långa karriär och hans ibland lite kontroversiella uttalanden. 
 
"Helt ärligt så ligger bollen hos publiken nu. Jag menar verkligen det här - jag vet inte vart bion som medium är på väg. Måste biofilmerna vara samma saker som vi sett de senaste 100 åren? Absolut inte. Men om vi föredrar film från de senaste 100 åren? Ja, jag gör det i alla fall, men jag är också gammal." säger Scorsese bland annat till regissörskollegan Wright om dagens filmindustri. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Undrar om Scorsese tycker Robert de Niros film "Dirty Grandpa" är en riktig film-film?
 
Vidare diskuterade Scorsese och Wright vilken roll som framtidens filmregissörer har och hur de isåfall kan och bör använda uttrymmet som de får.
 
Scorsese jämförde dagens filmskapare med framförallt godis och sa: "Idag känns det som att unga filmskapare hellre vill göra content än en riktig film. En riktig film njuter du av medan content är som godis. Du tuggar i dig det och sedan slänger du bort det sekunden senare". 
 
Men Scorsese fortsatte och sa även att unga filmskapare "kommer att se världen omkring sig på ett annat sätt, ett nytt sätt", vilket i kombination med ny teknik kommer att "kunna uppfinna" biolandskapet på nytt.
 
Scorseses nya långfilm "Killers of the flower moon" får biopremiär den 20 oktober. 
 
Hur tror du att framtidens filmindustri kommer se ut? Content eller riktig film? 
| 8 oktober 2023 12:30 |