Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

29 december 2013 | 19:01

Martin Freeman nära att missa rollen i "Sherlock"

Freeman, som spelar Watson till Benedict Cumberbatchs Sherlock, gjorde en så dålig audition att rollen nära nog gick förlorad.

Men det fanns en anledning till varför han presterade under sin vanliga förmåga. Han hade nämligen blivit rånad tidigare under dagen. Detta avslöjade han i en intervju med Radio Times, som Digital Spy snappat upp.

Den 42-årige "Hobbit"-stjärnan berättar i intervjun att han hade svårt att hålla ihop tankarna under både auditiondelen och mötet med producenterna. Förståeligt om man precis fått sin plånbok stulen.

- Jag erkänner att jag nog var rätt stressad, säger Freeman (som i tredje säsongen av "Sherlock" spelar mot sin flickvän i verkligheten, Amanda Abbington).

- Men en vecka senare ringde min agent och sa: 'Alltså, den här "Sherlock"-grejen, de tror att du inte är så intresserad av den.' Och jag svarade: 'Åh... jag är jätteintresserad! Snälla, ring och låt dem få veta det.' Jag hade inte alls menat att verka blasé, det vara bara inte min bästa dag om vi säger så.

Freeman tillägger sedan att det var kemin mellan honom och Cumberbatch som avgjorde det hela.

- Jag kom in igen, läste mot Benedict och det klickade direkt, kändes det som. Jag tyckte han var en fantastisk skådespelare och det fanns någonting i vår rytm, våra likheter och olikheter som fick det att funka.

Och resten är historia...

"Sherlock", säsong tre har premiär i Sverige i SVT 1 februari, i BBC One 1 januari.

| 29 december 2013 19:01 |