Serie

Skribent

Mats Karlsson

11 november 2018 | 15:00

"Mars" är äntligen tillbaka med en andra säsong

Säsongspremiären sänds ikväll på National Geographic.
För två år sen landade hyllade science fiction-serien "Mars" på National Geographic och ikväll söndag är det äntligen dags att återknyta bekantskapen med de fascinerande Mars-pionjärerna.
 
I den första säsongen, som bestod av sex avsnitt, fick vi följa sex astronauters resa till Mars år 2033, med ambitionen att starta en bosättning. Undertecknad kollade in första säsongen med stor förtjusning och en av anledningarna till det, var dess trovärdighet och att man får en inblick över hur en pionjärresa skulle kunna se ut. Att den välkända astrofysikern Neil deGrasse Tyson (som gärna kritiserar filmer och serier som utspelas i rymden) dyker upp i serien är självklart ingen slump.
 
När vi nu återvänder till Mars är det 2042 och den fullfärdiga kolonin Olympus Town är etablerad. Kolla in trailern nedan.
 
 
Det första avsnittet av andra säsongen har fått namnet "Vi är inte ensamma" och ska handla om förbedelserna av ankomsten av nya atronautexperter till kolonin.
 
Flera av skådespelarna från första säsongen återvänder, såsom Jihae, Alberto Ammann och Clémentine Poidatz. Bland nytillskotten ser vi bland annat Gunnar Cauthery ("Genius"), Akbar Kurtha ("24") och Evan Hall ("Orange Is the New Black").
 
Säsongspremiären av "Mars" visas ikväll kl 21.00 på National Geographic.
| 11 november 2018 15:00 |