Film

Skribent

Alexander Dunerfors

6 oktober 2010 | 10:01

Mårlind och Stein jobbar på sexig thriller

Har det varit tyst kring Måns Mårlind och Björn Stein på sistone så lär det vända ganska snart. Männen bakom den skruvade cineasttrippen "Storm" från 2006 är snart aktuella med sin psykologiska thriller "Shelter", där Julianne Moore och Jonathan Rhys Meyers innehar huvudrollerna.

Och när dörren till Hollywood nu står på vid gavel finns hela fyra nya, potentiella projekt på deras bord.

- Tre är egen-initierade, och den fjärde är ett manus vi är hooked på. Så måste man ha det, för långfilmer blir sällan av, berättar Måns Mårlind för MovieZine.

"Forsaken" är "en blandning mellan "Pans labyrint" och "Whatever Happened to Baby Jane", en fantastisk thriller", enligt Björn.

- Det är del två i vår skuldtrilogi efter "Storm". Den har ett släktskap i tematiken men är en annan slags film. Måns har skrivit den, och den utspelar sig i en helt annorlunda värld, inte alls tuffa Stockholm utan i Sydafrika.

Björn Stein står samtidigt bakom manus till "Bullet the Heart", som utspelar sig i Louisiana. Eller "True Romance" möter "Monster's Ball", när de får namedroppa sina inspirationer.

- Om "Storm" var punkig i sin dramaturgi, en tydlig förstafilm där man vill testa allt, har "Forsaken" här en straightare story. Och "Bullet the Heart" är en väldigt sexig thriller. En övernaturlig, sexig thriller, förklarar Måns.

Vilka skådespelare som blivit tillfrågade vill de inte avslöja än.

| 6 oktober 2010 10:01 |