Film

Skribent

Robin Hakanen Martio

20 januari 2020 | 20:45

Mark Wahlberg möter "Us"-stjärna i trailern för "Spenser Confidential"

Peter Berg verkar inte få nog av Mark Wahlberg - efter ett flertal filmer tillsammans så är duon tillbaka. Och den här gången handlar det om Netflix.
Men denna gång blir duon en trio - med uppbackning av Winston Duke, från Jordan Peeles "Us".

I tv-serien från 80-talet, "Spenser for Hire", fick vi hänga med privatdetektiven Spenser och hans följeslagare Hawk, i deras vardag av mord och missdåd.

Netflix-filmen "Spenser Confidential" - i regi av Peter Berg ("Lone Survivor", "Mile 22") - följer i stort samma koncept. Dock i en lite fräschare tappning. Spenser (Wahlberg) muckar från fängelset, en ex-con och nu ex-polis. Tillsammans med rumskamraten, MMA-fightern Hawk (Duke),  tar de sig an uppgiften att lösa ett dubbelmord, som visar sig ha rötter i en korrumperad polisstyrka.

Av trailern att döma så kan vi förvänta oss lika mycket fart och fläkt som mordmysterier.
 
 
Filmen bygger på en romanen "Wonderland", av författaren Ace Atkins. Och det är som sagt inte första gången som hans litterära figurer Spenser eller Hawk har vart i studioljusets sken. Kanske är detta början på en ny filmserie?

Förutom Mark Wahlberg och Winston Duke i huvudrollerna så ser vi också Alan Arkin ("Argo", "The Kominsky Method") och Netflix-aktuella ståupp-komikern Iliza Shlesinger.

Filmen har Netflix-premiär den 6 mars i år.
| 20 januari 2020 20:45 |