Film

Skribent

Mats Karlsson

10 mars 2018 | 12:00

Mark Hamill vill se Jacob Tremblay som en ung Luke Skywalker

Det unga stjärnskottet från "Room" är "Star Wars"-ikonens val.
I veckan fick Mark Hamill äntligen sin stjärna på Hollywood Walk Of Fame och i en av de efterföljande intervjuerna fick "Star Wars"-ikonen den oundvikliga frågan: Vem vill du se som en ung Luke Skywalker?
 
- Det beror på när i Lukes liv filmen skulle utspelas. För det jag tänker på först och främst - hela grejen med Luke är att han var rejält uttråkad på sitt liv. Det enda han gjorde var att skjuta prick på ökenråttor från hans T-16. Om de kunde göra en film där man har fem eller six handlingsscenarier och om man tar reda på vad som händer omkring honom och sedan växlar till en riktigt ung Luke, så tänker jag: "Personen skulle jag vilja se är Jacob Tremblay", säger Hamill till Variety.
 
Snart 12-årige Jacob Tremblay har sedan genombrottet med "Room" 2015 haft en flitig Hollywood-karriär, alltifrån thrillern "Shut In" till dramat "Wonder". Härnäst får vi se Tremblay i Shane Blacks "Predator", som får premiär 3 augusti.
 
Huruvida vi får se Tremblay som en ung Luke Skywalker får tiden utvisa, men än så länge finns inga sådana planer, men allt kan hända i Hollywood.
 
Skulle ni vilja se en film om en riktigt ung Luke Skywalker?
| 10 mars 2018 12:00 |