Film

Skribent

Mats Karlsson

29 mars 2018 | 20:00

Mark Hamill tycker att "Star Wars"-filmerna kommer för tätt

Skådespelaren vill hellre hålla på "Solo: A Star Wars Story" till jul.
Star Wars-legendaren Mark Hamill är på många fans linje, det vill säga att "Star Wars"-filmerna kommer lite för ofta. I en färsk intervju säger Hamill att Disney borde dra ner på tempot och hålla på "Solo: A Star Wars Story" till jul.
 
- Jag tycker att de borde dra ned på tempot, för man ska inte övermätta marknaden. Jag sa till Disney: "Fem månader efter vår film kom ut kommer "Solo: A Star Wars Story"? Kan ni inte åtminstone vänta till jul?" Men de hade redan bokat in den - de har både Marvel och sina egna filmer, så det är utanför mitt område, säger Hamill till CinemaBlend.
 
Men Hamill gillar idén med fristående filmer, såsom "Rogue One" och Solo".
 
- Det finns inga begränsningar storymässigt, så möjligheterna är oändliga. De fristående filmerna kan ha en helt egen identitet. Jag antar att "Solo" kommer att vara mer humoristisk, eftersom han är en skojare, kanalje, spelare och kvinnotjusare. Fördelarna med fristående filmer är att de behöver inte följa trilogireceptet, de kan etablera premissen och bara köra på och få biopubliken att vilja ha mer. Så det finns oändliga möjligheter.
 
Håller ni med Hamill? Kommer filmerna för tätt eller vill ni rentav ha dem ännu oftare?
| 29 mars 2018 20:00 |