Film

Skribent

Jakob Åsell

22 juli 2020 | 16:45

Mark Hamill gav i hemlighet ut sitt telefonnummer i "Star Wars"

Den berömda scenen blev i hemlighet en kontaktannons för stjärnan.
Hej! Du som är trogen besökare på MovieZine kan bli stödmedlem från 20 kr/mån. Lås upp exklusivt innehåll och tävlingar på patreon.com/moviezine.
 
Historierna om vad som hände bakom kulisserna under inspelningen av "Stjärnornas krig" (1977)  är en aldrig sinande guldgruva för filmfans och nostalgiker. Den notoriske lustigkurren Mark Hamill har genom åren ofta glatt delat med sig av skrönor från den ikoniska produktionen. 43 år senare kommer här ännu en – historien om när Hamill planerade att kuppa in sitt eget telefonnummer i George Lucas manus.
 
Marvel-redaktören  Jordan D. White publicerade anekdoten på Twitter häromdagen. Det hela uppstod under ett gnabb mellan Mark Hamill och Harrison Ford under inspelningen av den berömda skräpkompressorscenen i "Stjärnornas krig" (1977). Hamill skulle säga "Threepio, öppna..." och sen rabbla upp ett långt serienummer. Men i smyg hade den 25-årige skådespelaren planerat att istället säga sitt eget telefonnummer för att i hemlighet få det förevigat i filmhistorien.
 
89b7f426e9ea0613f796b4054d49a9ff trashcom
Skräpkompressorscenen från "Stjärnornas krig" (1977)
 
Men Hamill berättar att scenen, till hans besvikelse, istället filmades så att repliken gick till Harrison Ford. Hamill gnällde då på sin äldre medspelare att läsa upp hans telefonnummer men till hans stora förtret valde Ford att istället använda sitt eget telefonnummer, vilket fick Hamill att koka. Till slut gav Ford dock med sig och sa Lukes telefonnummer med kommentaren; "Happy now, you big baby?". Hamill skrattade då och kände sig påkommen med sitt barnsliga beteende.
 
I biografversionen av filmen ser vi aldrig Harrison Ford säga repliken, istället säger Luke siffrorna “326-3827”. Huruvida detta verkligen var Mark Hamills telefonnummer eller om de bytt ut siffrorna i postproduktionen är oklart.
 
Vad är det man brukar säga? Kolla aldrig en bra story.
 
 

Läs även: John Boyega är klar med sin Star Wars-roll

| 22 juli 2020 16:45 |