Film

Skribent

Viktor Eriksson

6 december 2023 | 18:30

Margot Robbie vägrade flytta på “Barbie” för att undvika “Oppenheimer”

“Om du är rädd för oss kan du flytta på din premiär” ska skådespelerskan och producenten sagt till en av “Oppenheimers” producenter.
I en ny konversation som Variety organiserat mellan “Barbies” Margot Robbie och “Oppenheimers” Cillian Murphy berättar skådespelerskan och producenten att hon faktiskt blev kontaktad av en av “Oppenheimers” producenter som ville att hon skulle flytta på "Barbies" premiärdatum.
 
– En av dina producenter, Chuck Roven, ringde mig eftersom vi jobbade tillsammans på några andra projekt. Och han sa typ “Jag tycker att ni borde byta premiärdatum”. Och jag svarade, “Vi kommer inte flytta på vår premiär. Om du är rädd för oss kan du flytta på din premiär", säger Margot Robbie och fortsätter.
 
– Och han svarade, “Vi kommer inte flytta på vår premiär. Jag tycker bara det är bättre att ni flyttar på er.” Och jag svarade, “Vi kommer inte flytta!”
 
Värt att påpeka är att Roven själv inte kunnat kommentera historien. Både filmerna hade istället premiär den 21 juli och fenomenet “Barbenheimer” blev som bekant filmårets största event som både "Barbie" och "Oppenheimer" drog nytta av. I sin konversation med Cillian Murphy säger Margot Robbie att det var vad hon hoppades på eftersom filmerna är så olika.
 
– Det är en perfekt dubbelmacka… och världen höll med. Tack och lov. Faktumet att besökarnas reaktion var “Åh, jag ska se “Oppenheimer” först, sen “Barbie”. Det gjorde att jag kände, “Titta, folk gillar allt!” Folk är märkliga... Jag tror publiken också var väldigt uppspelta över filmskaparna. De längtade efter nästa Christopher Nolan-film och nästa Greta Gerwig-film. Att de fick båda samtidigt var fantastiskt.
| 6 december 2023 18:30 |