Film

Skribent

Alexander Svensson

4 januari 2024 | 19:10

Margot Robbie ser gärna att någon annan tar över rollen som Harley Quinn

Margot Robbies dröm är att se andra skådisar ta sig an den populära clownen.
År 2023 blev Margot Robbie synonym med Barbie för hela världen, men innan dess var hon för många främst känd som DC-skurken/anti-hjälten Harley Quinn. Robbie har spelat karaktären i tre filmer (“Suicide Squad”, “Birds of Prey” och “The Suicide Squad”) och har många gånger uttryckt att hon uppskattar rollen. Men hon verkar samtidigt inte rädd för att gå vidare, vilket hon gör klart i en ny intervju med Variety:
 
- Jag har alltid velat att Harley ska vara en karaktär som skickas vidare till andra skådespelerskor för att spela, på samma vis som det finns så många ikoniska manliga karaktärer. Det var alltid min dröm. Harley är så rolig, och kan tas i så många olika riktningar. Ge henne till någon annan så blir det som “vad kommer de att göra med henne?” Möjligheterna är obegränsade.
 
Large 4ede76b303d984a3460a7bcc15039964 harley quinn in the suicide squad
 
Redan i höst kommer vi att få se en annan tolkning av Harley Quinn då Lady Gaga spelar karaktären mot Joaquin Phoenix Joker i “Joker: Foile à Deux”. Den filmen utspelar sig dock inte i det bredare DC-universumet som James Gunn just nu jobbar på att reboota, så att Gaga tar över rollen som Harley på heltid är kanske inte så sannolikt.
 
Vad som kommer att hända med Harley Quinn i James Gunns DC-universum är i nuläget oklart. Varken Harley eller Robbie har nämnts bland de karaktärer och skådespelare som James Gunn avser återanvända från det gamla DC. Men även om Robbie är välkommen att återvända som Harley så lär det inte ske på ett tag då det direkta fokuset verkar ligga på kommande “Superman: Legacy”.
 
Vem hade du velat se prova på rollen som Harley Quinn?
| 4 januari 2024 19:10 |