Film

Skribent

Alexander Dunerfors

26 juni 2015 | 09:15

Manus klart till fjärde ”Narnia”

Aslan och Kung Caspian löser mysterium.
En fjärde Narnia-film kom ett steg närmare att bli verklighet. Sist vi hörde om planerna var hösten 2013. Sedan dess har manusförfattaren David Magee ("Berättelsen om Pi") jobbat på en historia, och nu meddelar han goda nyheter på Twitter:

- Färdig med sista versionen av ”Silvertronen”. Jag har haft det stora nöjet att jobba med projektet i över ett år nu. Så tillfredsställande. 

Inga mer detaljer i nuläget, men det låter som upplagt för en reboot med helt nya skådespelare och flera nya karaktärer i samma magiska miljö. I ”Berättelsen om Narnia: Silvertronen” har flera årtionden förflutit i landet Narnia, men bara ett år i England. 

Handlingen: Kung Caspian tar hjälp av lejonet Aslan för att hitta hans son och enda arvinge, den försvunne prins Rilian. Aslan rekryterar två brittiska studenter, Eustace Scrubb och Jill Poole, för att lösa mysteriet.

Filmen har ännu ingen regissör och The C.S. Lewis Company måste godkänna manuset innan de trycker på den fiktiva stora gröna knappen och kör igång med inspelning. IMDB har listat den för 2016, men troligtvis är nästa film om Narnia fortfarande några år bort.


Ser ni fram emot att återvända till det förtrollade landet bortom garderoben?
| 26 juni 2015 09:15 |