Film

Skribent

Mats Karlsson

1 oktober 2013 | 22:01

"Berättelsen om Narnia" får en fjärde film

"Silvertronen" blir nästa Narnia-film som utvecklas av The C.S. Lewis Company och Mark Gordon Company.

C.S. Lewis välkända böcker har fått en TV-serie och tre filmer, men efter det har vi inte fått se något mer. Planen var dock att även filmatisera "Min morbror trollkarlen" och hoppa över nästa bok i serien, "Silvertronen". Nu har The C.S. Lewis Company skickat ut ett pressmeddelande där man säger att man tänker att filmatisera den fjärde boken i serien i alla fall, det vill säga "Silvertronen".

- Jag är övertygad att vi tillsammans med Mark Gordon kan ta fram skönheten och magin som Narnia har i boken "Silvertronen" till bioduken, säger Douglas Gresham, styvson till C.S. Lewis.

"Silvertronen" kretsar kring kung Caspians son, prins Rillian, som försvinner under mystiska omständigheter. Eustace och Jill kommer till Narnia för att hitta honom. Av Aslan, som kallat på dem, får de veta att Rillian försvann när han letade efter den orm som dödade hans mor.

Tidigare har vi fått se filmerna "Berättelsen om Narnia" (2005), "Berättelsen om Narnia: Prins Caspian" (2008) och "Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen" (2010).

Man avslöjar dock inte skådespelare, regissör, manusförfattare eller vilken studio man kommer att jobba med.

| 1 oktober 2013 22:01 |