Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 maj 2019 | 23:40

Mannen bakom Night King ger svar på heta "Game of Thrones"-frågan

Vad vill the Night King egentligen ha? Vad är det som driver karaktären i "Game of Thrones"? Spoilervarning.
Vladimír Furdík är stuntmannen som döljer sig bakom Night King-masken i "Game of Thrones", åtminstone sedan den femte säsongen när den tidigare skådespelaren tvingades hoppa av på grund av schemakrockar med ett annat gig.
 
Vilket faktiskt innebär att Furdík, genom sin scen med Children of the Forest-folket, är den enda skådespelaren i "Game of Thrones" som har kunnat spela sin karaktär även i en tillbakablick - för det var nämligen Furdík vi såg förvandlas till Night King några tusentals år tidigare.
 
 
Efter händelserna i krigsavsnittet "The Long Night", som jag själv försvarat och som vår recap-kung Robin Andersson blev besviken av, har många av seriens fans ställt sig samma fråga. Vad var det egentligen som fick Night King att söka sig söderut och ta över världen? Svaret, enligt Furdík (i en intervju med Variety) själv, visar sig vara förvånansvärt enkelt. 
 
- Han ville ha hämnd. Eftersom någon, många år tidigare, gjorde ett misstag som ledde till att han blev Night King, men han ville inte vara Night King. Så han bestämde sig för att dra ut i krig och döda alla, som hämnd för att han tvingades bli Night King - och tvingades spendera mellan 7 och 10 000 år bakom muren i kylan. 
 
 
Under seriens gång får vi givetvis även höra att en del i den här hämndplanen ska ha varit att ta kål på exempelvis Bran specifikt. Men eftersom karaktären aldrig pratat i serien har det varit extremt svårt för fansen att förstå vad som egentligen har varit hans motivation.
 
En ny fråga vi kan börja ställa oss är, med tanke på Night Kings höga ålder, huruvida vi kan komma att få se Furdík dyka upp även i den kommande spinoffserien till "Game of Thrones". Som för övrigt går under den temporära arbetstiteln "The Long Night"... som också är namnet på veckans avsnitt, i vilket resan alltså tog slut för vår stumme nattkung - med seriösa hämndbegär.
 
 
Tror du att Vladimír Furdík har tolkat sin roll rätt? Var det ett hämndbegär som låg bakom hela Night Kings krigsvandring söderut? Kommentera gärna nedan!
| 1 maj 2019 23:40 |