Serie

Skribent

Robin Hakanen Martio

21 januari 2020 | 12:00

Trailerpremiär: Andra säsongen av "Manhunt" fokuserar på Richard Jewell

Mer verklighetsbaserade krimhistorier åt folket; i andra säsongen av "Manhunt" handlar det åter igen om eld, lågor och jakten på den skyldige.
Fans av Netflix-serien "Mindhunter" har nog svårt att glömma Cameron Britton i rollen som seriemördaren Edmund Kemper. Det tog inte lång tid för Britton att vara tillbaka i rampljuset som mördare - fast denna gång oskyldig.

"Manhunts" första säsong handlade om den verkliga personen Ted Kaczynski (mer känd som Unabombaren), spelad av Paul Bettany, och Sam Worthington gjorde rollen som detektiven som slutligen fick tag på honom.

Nu är serien tillbaka med en ny, tillsynes fristående säsong, som ska handla om ett annat bombdåd och de personer som rubricerade händelsen - där bland annat Richard Jewell (Britton) spelar en avgörande roll som den falskt anklagade gärningsmannen.

Låter Richard Jewell väldigt bekant? Det kan vara för att Clint Eastwoods senaste film med samma namn handlade om precis dessa händelser. Men där Eastwoods filmatisering förlöper på ett par timmar, får vi förmodligen gå ännu djupare i händelserna i denna serie på 10 avsnitt. Frågan är dock vilken version som är att föredra. Kanske kan du avgöra det när du tittar på trailern nedan.
 
 
Förutom Cameron Britton så ser vi bland annat Jack Huston ("Fargo", "American Hustle") i rollen som Eric Rudolph - den egentliga gärningsmannen - samt Carla Gugino ("The Haunting of Hill House").

"Manhunt: Deadly Games" har amerikansk premiär den 3 februari, och släpps i Sverige den 3 mars på C More.
| 21 januari 2020 12:00 |