Film

Skribent

Andreas Samuelson

20 oktober 2023 | 13:00

Producenten är säker: ”Mamma Mia 3” kommer att bli av

”Mamma Mia”-producenten Judy Craymer fortsätter att skörda framgångar med ABBA-musik via ett tävlingsprogram. Och utsikterna för en tredje film är positiva.
Det är nu snart 25 år sedan producenten Judy Craymer tog världen och inte minst West End med storm när musikalen ”Mamma Mia” baserad på ABBA:s musik hade premiär. Framgångarna fortsatte som bekant med den stjärnspäckade filmversionen ”Mamma Mia!” (2008) samt dess uppföljare ”Mamma Mia! Here We Go Again” (2018).
 
Nu fortsätter Craymer mjölka konceptet med TV-programmet ”Mamma Mia! I Have a Dream”som har premiär på brittisk TV denna söndag. Tävlingen går ut på att unga kvinnor och män ska kämpa om att få rollerna som Sophie och Sky (spelade av Amanda Seyfried och Dominic Cooper i filmerna) i musikaluppsättningen på West End.
 
I en intervju med Variety berättar Craymer att det också finns både stor vilja och möjlighet att göra en tredje film.
 
- Jag är säker på att den blir av. Jag är i den privilegierade positionen att jag vet att Universal Studios vill göra det, jag älskar att arbeta med dem, och jag har en storyline. Det tar bara en viss tid med "Mamma Mia." Det tar alltid lite tid att övertyga Björn och Benny. Jag vet inte hur mycket mer övertygande de behöver eftersom alla vill göra en till film. Men de hade sin turné ABBA Voyage och ville ha en paus från ABBA efteråt. Men det kommer att hända. Nu har vi har gjort TV-programmet och nu kanske jag fokuserar på filmen. Kanske blir det ett 25-årsfirande.
 
Benny Andersson har tidigare varit tveksam att göra en tredje film, och även kritisk mot den andra, men återstår att se om Universal & co (och eventuellt lite stålar) kan ändra på inställningen.
 
Se trailern till ”Mamma Mia! I Have a Dream” här:
 
 
Vill du se en ”Mamma Mia 3”?
| 20 oktober 2023 13:00 |