Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 september 2023 | 11:30

Benny Anderssons diss mot "Mamma Mia"-uppföljaren: "Hade ingen handling"

En av ABBA-medlemmarna låter lagom road av publikframgången "Mamma Mia! Here We Go Again" från 2018.
2008 års feelgood-musikal "Mamma Mia!" står i fokus i en stor artikel i Vogue, som fått alla ABBA-fans att snacka denna vecka. Skådespelare som Meryl Streep och Amanda Seyfried bjuder på nostalgiska minnen och anekdoter, och vi har kunnat läsa att Stellan Skarsgård tvivlar på en tredje film.
 
Skeptiska är nog också herrarna Björn Ulvaeus och Benny Andersson, de två B:na i ABBA. Andersson säger nämligen att uppföljaren från 2018 inte hade någon vettig handling:
 
- En del av anledningen till att "Mamma Mia!" fungerar så bra är att alla låtarna är bekanta. Jag tycker personligen att den första "Mamma Mia!" är riktigt bra. Musiken i "Mamma Mia! Here We Go Again" är bra, men jag är inte så förtjust i den berättelsen eftersom det inte fanns någon berättelse och det inte fanns någon Catherine Johnson, säger han.
 
(Johnson som åsyftas är alltså manusförfattaren bakom den första filmen, som inte var lika delaktig i tvåan.)
 
 
Även Björn Ulvaeus fick frågan om sina tankar kring en eventuell "Mamma Mia 3":
 
- Än har vi inte hört några idéer. Jag skulle bara vilja se en till om jag verkligen är entusiastisk över manuset. Det är mycket lättare att köpa en andra film än en tredje. Den här gången måste jag vara ännu mer övertygad (...) Men jag vet inte om det finns tillräckligt med låtar för en tredje film.
| 15 september 2023 11:30 |